Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2016 21:18 - Българи в Холандия към Фандъкова: Защо заблуждавате и грабите столичани? http://bgpravda.blogspot.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1222 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2016 21:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българи в Холандия към Фандъкова: Защо заблуждавате и грабите столичани?  image
Група български служители на американската компания Doc Data в Северен Брабант представят колко реално струва транспорта в една от най-големите провинции на Кралство Нидерландия. Нашите сънародници там са възхитени от подредбата и синхрона във всяка една община, която са посетили през отминалия уикенд.
„Няма смисъл да сравняваме София и някой град в Северен Брабант. Просто българската столица е строена без мисъл през годините – хаос, струпвания на обекти със сивота и безмерност на едно място, а за сметка на това превръщането на зелени площи в зони за смет и разруха. Центърът на София не е всичко, но тази типична миризма на урина, която витае в подлези и ъгълчета на големите сгради, тук е немислима. Толкова градини и паркове никъде не сме виждали. Лентите са точно обособени – две ленти за автомобили, а по средата градина с дървета и цветя. Кръгови на всеки 300-400 метра, велоdownloadсипедните алеи са на половин метър от пътното платно, укрепени от страни с полегнали бетонови плоскости. Така дъждовната вода се отича правилно, не се създават локви. Пешеходците са от двете страни на пътя, те са в двете крайни ленти – паралелно на почитателите на колелата.

Няма струпване на хора, липсват обиди между участниците в движението. Автомобилите спират ВИНАГИ и правят път на останалите – велосипедисти и пешеходци. Най-изненадани останахме от цената на билетчето, което тук се води дневен билет за цялата провинция.

Важно е да уточним, че Северен Брабант е втората най-голяма нидерландска провинция с обща площ от 5 086 kmІ, от които 162 kmІ са водна площ. Населението на провинцията е 2,415,946 нареждайки се на трето място по този показател.

В провинция Северен Брабант има 68 общини от които най-населените са Айндховен, Тилбург, Бреда и ‘с-Хертогенбос, които де факто са и четирите най-големи градове. Валвайк, Донген, Розендаал и др. са по-малки, но като цяло е по-малка от Софийска област (площ от 7059 kmІ).

image
Как холандците издават дневни карти за 12 лева, с които може да посетиш всички големи и средни населени места, без да чувстваш неудобство от пътуването, където във всеки автобус има ТВ и Видео, идеални седалки и меко пътуване, а в област София, за да отидеш до Ботевград или Костенец ти излиза тройно по-скъпо, ако включим прикачването от едно място на друго. За обиколка на околните населени места в Софийско ще олекнем поне с 60-70 лева, а и повече.

Тук контрольори няма, отваря се предната врата, която поема по 2 пътници едновременно, там шофьорът те очаква с картата. Останалите пътници – ученици, студенти, пенсионери, военни ветерани, инвалиди и социално слаби пътуват с карта от 43 евро на месец. Да уточним, че минималното заплащане на час е 8,87 евро. За 5 часа, ако работиш в Северен Брабант, то си закупуваш карта за цял месец. Така и не открихме следи от раздрани седалки, скъсани упътвания, кал по земята, вода по горните части на превозното средство, а на всичкото отгоре има автомати за безплатен чай и кафе на всяка гара.

Явно сериозно се точат средства от някой, за да има подобна цена за превоз на пътник в столицата
Защо това е възможно в Холандия, а напълно невъзможно в столицата на България. Просяци и клошари на гарите няма, няма мигрантски групи, които тормозят минувачите, липсват и дебели служители на реда, които да искат на всеки лична карта, както често се случва на Централна автогара София. Кметът Йорданка Фандъкова да обясни как билетчето стана 1,6 лева, а блъсканиците вътре и отвън са физически и психически тормоз, който тук в Холандия е абсурд да се случи“.

7plus7.net



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. tan4etoto4 - защо ли????
05.10.2016 15:48
В Кралство Нидерландия данъците върху доходите е между 42% и 52%! На всичко отгоре никой не си крие доходите и си плаща навреме!
А за блъсканицата в градският транспорт сме си виновни само ние!!!! Нали не мислите че цената на билета може да замести възпитанието!
цитирай
2. nikikm - Нещо в ударението
05.10.2016 18:22
грешите май! А,то е върху грабежа! А ни грабят точно тези,на които дължим лошото си възпитание! И после,там има въведен ред и СПРАВЕДЛИВОСТ,Танче,държавата уважава данъкоплатците и не ги стриже до кръв,за това не крият.Те знаят къде отиват парите им,а данъците им се връщат по подобаващ,както в този пример,начин.У нас държавата създава бъркотия,тормози гражданите и използва властта срещу тях,а социалните фондове отиват за развъждане на неграмотни и престъпни слоеве! У нас има закони, НО НЯМА ЗАКОННОСТ,НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793181
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930